Heracles moeizaam verder in de beker

Woensdag 25 oktober 2017
Woensdagavond speelde Heracles Almelo in de tweede ronde van de KNVB-beker in het Polmanstadion tegen het Zeeuwse Hoek. Trainer John Stegeman had enkele verrassingen in zijn basisopstelling. Bram Castro, Robin Pröpper, Paul Gladon, Joey Pelupessy en Brandley Kuwas begonnen op de bank. Bart van Hintum, Brahim Darri en Lerin Duarte zijn nog geblesseerd.
Tegenstander HSV Hoek uit Zeeland bereikte de tweede bekerronde nadat het met strafschoppen had gewonnen van FC Lisse.
Heracles speelde een moeizame wedstrijd, maar won uiteindelijk toch met 3-1.

Moeizame eerste helft Heracles, wel de voorsprong
Heracles begon de wedstrijd met veel balbezit, dit resulteerde na 13 minuten in de eerste kans van de wedstrijd. Reuven Niemeijer schoot de bal over het doel na een goede combinatie met Vincent Vermeij.
In de 19e minuut van de wedstrijd mocht Heracles de eerste corner van de wedstrijd nemen. Het leverde een grote kans op voor Vincent Vermeij die de bal op de lat kopte. In de 36e minuut was het Kristoffer Peterson die voor Heracles het eerste doelpunt maakte. Vlak voor rust was het Jamiro Monteiro die de ruststand van 2-0 op het scorebord zette. Uit een assist van Peterson kon Monteiro de bal achter keeper Jordi de Jonghe schieten.

Tweede helft
Na rust begon Heracles fel, in de 48e minuut leverde dat een grote kans op voor Vincent Vermeij, hij schoot de bal hard naast het doel. Het was HSV Hoek die in de 58e minuut van de wedstrijd terug kwam in de wedstrijd. Kristoffer Peterson speelde de bal te kort terug op keeper Harm Zeinstra, waarna Niek van Sprundel kon profiteren. Hij scoorde de 2-1. Vincent Vermeij kon na 63 minuten het verschil weer groter maken, maar de enorm grote kans was niet besteed aan de spits van Heracles.
Trainer John Stegeman greep in, in de 64e minuut haalde hij Jaroslav Navratil naar de kant, en bracht Brandley Kuwas. Een paar minuten later mocht ook Vincent Vermeij de kleedkamer opzoeken, in zijn plaats Paul Gladon. In de 77e minuut van de wedstrijd kon Heracles het verschil weer op twee doelpunten brengen. Kristoffer Peterson maakte zijn tweede doelpunt van de avond, 3-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd mocht Gor Agbaljan zijn opwachting maken in het eltal van John Stegeman. Een mooie beloning voor de jonge middenvelder die vorig seizoen ernstig geblesseerd raakte.

Opstelling;
Heracles: Zeinstra, Breukers, Wuytens, van den Buijs, Baas, van Ooijen, Niemeijer, Monteiro (81./Agbaljan), Navratil (64./Kuwas), Vermeij (67./Gladon), Peterson

HSV Hoek: De Jonghe, van Renterghem, van den Bergh, Vandepitte, Wilson, Leroy, Impens (73./VituKynas), van Sprundel (80./Martens), Verwilligen (80./Ceesay), Chergui, de Backer