Heracles ronde verder in strijd om KNVB-beker

Slechts drie dagen na de verloren wedstrijd in Zwolle, stond er voor Heracles Almelo weer een wedstrijd op het programma. Dit keer ging het om een wedstrijd voor de KNVB-beker. In de eerste ronde startte Heracles met een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, spelend in de tweede divisie.

Met een gewijzigd elftal begon Heracles Almelo aan de strijd. Breukers moest plaats maken voor Droste. Duarte mocht in de basis starten voor Van Hintum. Het werd een moeilijke wedstrijd voor de Almeloërs. Door doelpunten van Pelupessi en Vermeij wisten de Almeloërs de wedstrijd toch met een 0-2 overwinning af te sluiten.

In de 1e helft een aanvallend Heracles
Vanaf het begin is het Heracles dat aanvalt. Toch zijn het de Rijnsburgers die al in de zesde minuut het net achter Castro weten te vinden. Omdat er een overtreding vooraf gaat wordt het doelpunt afgekeurd. Heracles heeft een duidelijk veldoverwicht maar schept nauwelijks kansen door de sterk verdedigende opstelling van de Rijnsburgse Boys. Heracles blijft heen en weer spelen en weet geen gaatje in de sterke verdediging van de tegenstander te vinden.
Na 20 minuten belandt een schot van Darri net naast het doel. Ook een schot van Harreveld even later gaat naast. Daarna komt Niemeijer wat lengte tekort na een voorzet van Peterson. Doordat Heracles wat slordiger gaat spelen komen de Rijnsburgers een enkele keer iets dichter bij het doel van Castro maar de amateurs houden zich vooral bezig met verdedigen. Zij hopen op een counter en zo en dan lukt het hun om een uitval te doen, zonder resultaat. Voor Heracles is het zoeken naar een opening in de defensie van de Rijnsburgers. Het tempo van de Almeloërs ligt erg laag waardoor de amateurs weinig moeite hebben met de aanvallen van de Heracles-spelers. Als de scheidsrechter voor de rust fluit, is er nog geen enkele echt gevaarlijke kans geweest voor Heracles Almelo. Met een 0-0 stand zoeken de spelers de kleedkamer op.

Tweede helft
Na de rust blijft Niemeijer in de kleedkamer achter en mag Van Ooijen zijn opwachting maken. Rijnsburgse Boys begint wat agressiever te spelen en dat zorgt meteen voor een gevaarlijke aanval en druk op het doel van Castro. Toch heeft Heracles het meeste balbezit. Na slordig balverlies van de Almeloërs krijgt Rijnsburgse Boys een grote kans waarbij Hardeveld de bal nog net kan wegwerken. Een vrije trap van Gladon in de 60ste minuut belandt in de handen van keeper Nieuwkoop. Als Hardeveld even later de doelman van Rijnsburger Boys hindert bij de uittrap krijgt hij de gele kaart. In de 65ste minuut een hard schot van Duarte dat de lat raakt. Even later een schot van Gladon die zijn inzet gekeerd ziet worden door de doelman.

Gevaarlijker
Heracles wordt gevaarlijker voor het doel. Verschillende aanvallen volgen elkaar op waarbij keeper Nieuwkoop het nodige werk moet verzetten. In de 70ste minuut komt Navratil voor Peterson het veld in. Maar dan is het toch eindelijk raak. Het is Pelupessy die van afstand schiet en in de 73ste minuut de stand op 0-1 brengt. Van Ooijen lukt het om in de 81ste minuut met een schot twee keer de paal te raken waarna vervolgens na de rebound van Gladon de bal van de lijn wordt gehaald. Gedurende de laatste minuten, waarbij Gladon het veld is uitgegaan voor Vermeij, wordt het billenknijpen voor Heracles. Rijnsburger Boys probeert van alles om nog een gelijkmaker te forceren. En dan maakt de centrale verdediger van Rijnsburger Boys een fout waardoor Vermeij de 0-2 kan maken. Heracles kan zich opmaken voor de tweede ronde van de KNVB-beker.


Opstelling: Castro, Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte, Niemeijer, (van Ooijen 45) Pelupessy, Monteiro,, Peterson, (Navratil 70) Gladon en Darri
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Waarschijnlijk dezelfde elf die gaan spelen

Trainer John Stegeman hoopt zaterdagavond in Arnhem dezelfde...

Breukers ziet uit naar nieuwe trainer

Het contract van Tim Breukers is na afgelopen weekend automa...

De trainer van Heracles heet Frank Wormuth

Frank Wormuth is per 1 juli 2018 de nieuwe trainer van Herac...

Heracles gaat op zoek naar een CCO

Heracles is op zoek naar een CCO. Een Chief Cleaning Officer...

Tim Breukers langer bij Heracles

Het contract van Tim Breukers is na afgelopen weekend automa...

Heracles wint beladen derby

Met doelpunten van Peterson en Kuwas heeft Heracles met 2-1 ...

Heracles verlost van uit-complex

Heracles heeft zich zelf verlost van het uit-complex. Nog ni...

Wordt Marcel Keizer de opvolger van Stegeman?

De geruchten worden nu wel erg groot. Wordt 49-jarige Marcel...

Jeffrey Hinnen toegetreden tot bestuur Heracles

Heracles heeft er een nieuw bestuurslid bij. Het is Jeffrey ...

Heracles wint van PEC Zwolle

Een op voorhand lastige tegenstander vanavond voor Heracles....

Heracles verliest ongelukkig in de Kuip

Heracles heeft zondagmiddag ongelukkig verloren van Feyenoor...

Hardeveld lang uitgeschakeld

Heracles zal het lange tijd zonder verdediger Jeff Hardeveld...

Wie wordt de nieuwe trainer van Heracles

Nu de samenwerking tussen Heracles en trainer John Stegeman ...

Heracles krijgt boete van KNVB

Heracles heeft een boete gekregen van de KNVB licentiecommis...

John Stegeman verlaat Heracles na dit seizoen

Woensdag kwam het officiële bericht van Heracles Almelo. Jo...

Heracles houdt de punten thuis

Heracles had wat goed te maken na de zware nederlaag tegen N...

Nico-Jan Hoogma naar de KNVB

De gesprekken van Nico-Jan Hoogma en de KNVB hebben dus een ...

Mark Jan Fledderus staat op eigen benen

VOETBAL - De aanstelling van Nico Jan Hoogma als directeur t...

Heracles vernederd in Breda

Twee geblesseerde spelers, een rode kaart voor verdediger Br...

FC Twente Vrouwen naar Heracles?

FC Twente vrouwen en Heracles zijn in gesprek voor een samen...
© 1986 - 2018 Stichting Lokale Omroep Almelo