Heracles ronde verder in strijd om KNVB-beker

Slechts drie dagen na de verloren wedstrijd in Zwolle, stond er voor Heracles Almelo weer een wedstrijd op het programma. Dit keer ging het om een wedstrijd voor de KNVB-beker. In de eerste ronde startte Heracles met een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, spelend in de tweede divisie.

Met een gewijzigd elftal begon Heracles Almelo aan de strijd. Breukers moest plaats maken voor Droste. Duarte mocht in de basis starten voor Van Hintum. Het werd een moeilijke wedstrijd voor de Almeloërs. Door doelpunten van Pelupessi en Vermeij wisten de Almeloërs de wedstrijd toch met een 0-2 overwinning af te sluiten.

In de 1e helft een aanvallend Heracles
Vanaf het begin is het Heracles dat aanvalt. Toch zijn het de Rijnsburgers die al in de zesde minuut het net achter Castro weten te vinden. Omdat er een overtreding vooraf gaat wordt het doelpunt afgekeurd. Heracles heeft een duidelijk veldoverwicht maar schept nauwelijks kansen door de sterk verdedigende opstelling van de Rijnsburgse Boys. Heracles blijft heen en weer spelen en weet geen gaatje in de sterke verdediging van de tegenstander te vinden.
Na 20 minuten belandt een schot van Darri net naast het doel. Ook een schot van Harreveld even later gaat naast. Daarna komt Niemeijer wat lengte tekort na een voorzet van Peterson. Doordat Heracles wat slordiger gaat spelen komen de Rijnsburgers een enkele keer iets dichter bij het doel van Castro maar de amateurs houden zich vooral bezig met verdedigen. Zij hopen op een counter en zo en dan lukt het hun om een uitval te doen, zonder resultaat. Voor Heracles is het zoeken naar een opening in de defensie van de Rijnsburgers. Het tempo van de Almeloërs ligt erg laag waardoor de amateurs weinig moeite hebben met de aanvallen van de Heracles-spelers. Als de scheidsrechter voor de rust fluit, is er nog geen enkele echt gevaarlijke kans geweest voor Heracles Almelo. Met een 0-0 stand zoeken de spelers de kleedkamer op.

Tweede helft
Na de rust blijft Niemeijer in de kleedkamer achter en mag Van Ooijen zijn opwachting maken. Rijnsburgse Boys begint wat agressiever te spelen en dat zorgt meteen voor een gevaarlijke aanval en druk op het doel van Castro. Toch heeft Heracles het meeste balbezit. Na slordig balverlies van de Almeloërs krijgt Rijnsburgse Boys een grote kans waarbij Hardeveld de bal nog net kan wegwerken. Een vrije trap van Gladon in de 60ste minuut belandt in de handen van keeper Nieuwkoop. Als Hardeveld even later de doelman van Rijnsburger Boys hindert bij de uittrap krijgt hij de gele kaart. In de 65ste minuut een hard schot van Duarte dat de lat raakt. Even later een schot van Gladon die zijn inzet gekeerd ziet worden door de doelman.

Gevaarlijker
Heracles wordt gevaarlijker voor het doel. Verschillende aanvallen volgen elkaar op waarbij keeper Nieuwkoop het nodige werk moet verzetten. In de 70ste minuut komt Navratil voor Peterson het veld in. Maar dan is het toch eindelijk raak. Het is Pelupessy die van afstand schiet en in de 73ste minuut de stand op 0-1 brengt. Van Ooijen lukt het om in de 81ste minuut met een schot twee keer de paal te raken waarna vervolgens na de rebound van Gladon de bal van de lijn wordt gehaald. Gedurende de laatste minuten, waarbij Gladon het veld is uitgegaan voor Vermeij, wordt het billenknijpen voor Heracles. Rijnsburger Boys probeert van alles om nog een gelijkmaker te forceren. En dan maakt de centrale verdediger van Rijnsburger Boys een fout waardoor Vermeij de 0-2 kan maken. Heracles kan zich opmaken voor de tweede ronde van de KNVB-beker.


Opstelling: Castro, Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte, Niemeijer, (van Ooijen 45) Pelupessy, Monteiro,, Peterson, (Navratil 70) Gladon en Darri
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles en Vitesse delen de punten

Heracles is er niet in geslaagd 3 punten te halen uit het th...

Hoek tegenstander Heracles in beker

Woensdagavond werd de omstreden penaltyseries van de wedstri...

Terugblik competitiestart Heracles Almelo

VOETBAL - In een voetballoos weekend voor de eredivisie kijk...

Tijd bekerduel vervroegd, prijzen aangepast

Het tijdstip van het bekerduel van Heracles op 25 oktober in...

Soap rondom penaltyreeks duurt nog voort

FC Lisse en HSV Hoek zijn er nog niet uit wie 25 oktober in ...

Heracles onderuit in Enschede

Vanavond trad Heracles in Enschede aan voor een van de belan...

Heracles weet 4 oktober de bekertegenstander

De penaltyreeks van de bekerwedstrijd tussen Lisse en Hoek m...

Afscheid van vertrokken spelers

Zaterdagavond in de rust van de wedstrijd Heracles-Roda JC w...

Verdiende overwinning Heracles op Roda JC

Heracles Almelo begon zaterdagavond in het Polmanstadion in ...

Datum 2e ronde beker Heracles bekend

De datum van de 2e ronde voor de KNVB-beker is bekend. Herac...

Heracles loot thuis tegen Lisse of Hoek

Heracles kreeg in de 2e ronde een thuiswedstrijd toebedeeld....

Heracles ronde verder in strijd om KNVB-beker

Slechts drie dagen na de verloren wedstrijd in Zwolle, stond...

Heracles in de slotfase op de knieën

Het doel voor Heracles vooraf was duidelijk: punten pakken. ...

Jamiro Monteiro in de basis tegen PEC

Heracles Almelo gaat uit van eigen kracht in de Overijsselse...

Kai Huisman krijgt contract bij Heracles

Heracles Almelo en Kai Huisman hebben overeenstemming bereik...

Roland Baas heeft het naar zijn zin bij Heracles

Roland Baas (FC Groningen) is de laatste speler tot nu toe d...

Stegeman: 'Voor rust in een zetel geholpen'

Trainer John Stegeman was zeker niet positief over de eerste...

Heracles maakt het Feyenoord erg moeilijk

Spelen tegen de landskampioen zo aan het begin van de compet...

Rust weer terug na einde transfertijd bij Heracles

Het bleef spannend op de transfertijd voor Heracles. Zou er ...

Overwinning Heracles in oefenduel tegen Quick'20

Heracles heeft donderdagavond een goede overwinning behaald ...
© 1986 - 2017 Stichting Lokale Omroep Almelo