[Foto's] Heracles geeft tegen Heerenveen overwinning in laatste seconde weg

Zaterdag 19 augustus 2017
Tien seconden voor het einde van de extra tijd, kwam Heerenveen langszij. Tot dat moment stond Heracles al geruime tijd op voorsprong door een doelpunt van Pröpper. Het werd 1-1.

Na de overwinning tegen Ajax afgelopen week, moest Heracles Almelo zaterdagavond proberen in Heerenveen de drie punten te halen. De Almeloërs startten in dezelfde opstelling als die van de week ervoor. Dus zonder Samuel Armenteros die na zijn blessure nog niet genoeg fit was om een hele wedstrijd te spelen. Wel nam de Zweed een plek in op de bank. Trainer John Stegeman( dit was zijn honderdste wedstrijd als trainer van Heracles) had voor de wedstrijd al duidelijk aangegeven dat het een heel andere wedstrijd zou worden dan die tegen Ajax. En daarin zou hij gelijk krijgen.

Eerste helft

Heerenveen zet vanaf het begin flink druk op hun tegenstander waardoor de Almeloërs niet in staat zijn rustig het spel op te bouwen. Ondanks het vele balbezit leidt dit niet tot grote kansen voor de Friezen. Heracles komt nauwelijks in balbezit en als ze de bal eens hebben, dan veroveren de voetballers uit Heerenveen de bal onmiddellijk terug. Pas in de 19e minuut slagen de Heraclieden er voor het eerst in om het strafschoppengebied te bereiken van Heerenveen. Terwijl de regen met bakken uit de lucht komt, krijgt Heerenveen in de 21ste minuut een vrije trap gevolgd door hoekschop waarbij de bal in de voeten komt van Kuwas. Die gaat er vandoor en wordt door middel van een overtreding verhinderd om verder naar het doel van de tegenstander op te trekken. De vrije trap die erop volgt levert echter geen doelkans op. Voor heel even komt Heracles meer in het spel en dichter bij het doel van de Friezen. Toch duurt dat moment van opleving niet lang.

Balbezit Heerenveen, doelpunt Heracles

De ploeg uit Heerenveen blijft constant in balbezit en komt regelmatig vlak voor het doel van Castro. In de 26ste minuut maakt Jef Hardeveld een overtreding en krijgen de Friezen een vrije trap. Castro kan de bal net over het doel tikken. De corner die daarop volgt wordt ook door Castro over het doel gewerkt.
Volledig tegen de verhouding in weet Heracles in de 44ste minuut op voorsprong te komen. De corner die wordt genomen door Kuwas, wordt door Pröpper via een Heerenveenspeler het doel ingewerkt. Met een stand van 0-1 wordt de eerste helft beëindigd.

Tweede helft

Heerenveen krijgt meteen na rust al haar eerste kans. Via de linkerkant wordt er op goal geschoten. Castro staat echter op de goede plek en weet de bal te pakken. Heerenveen is een tempo sneller gaan voetballen. Toch komt Heracles in balbezit en komt Peterson alleen voor het doel van Heerenveen. Hij schiet echter tegen de keeper aan. Vlak erna een voorzet van Kuwas en Gladon die inkopt. Een goede redding van de keeper van der Steen van Heerenveen voorkomt een verdere voorsprong van Heracles.

Druk neemt toe, spel wordt beter

Het spel gaat nu heen en weer en is heel wat aantrekkelijker dan de eerste helft. Heracles slaagt er nu zelf ook in kansen te creëren. In de 59ste minuut ontsnappen de Almeloërs echter aan een tegendoelpunt als Reza van Heerenveen net naast het doel schiet. Even lijkt het erop of Heerenveen in de 69ste minuut op gelijke stand komt maar dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege een overtreding. De Friese club blijft kansen creëren. Heracles wordt in de verdediging gedwongen maar houdt echter goed stand. Daardoor slaagt Heerenveen er niet in de kansen te verzilveren. Toch is het billen knijpen voor de club uit Almelo. Veelvuldig verschijnen de aanvallers van Heerenveen voor het doel van Castro wat soms tot hectische taferelen zorgt. En dan is het in de laatste seconde van de wedstrijd toch raak. Na een verre uittrap van keeper van der Steen kopt Mihalovic de bal achter Castro waardoor de wedstrijd eindigt in 1-1.