Go Ahead Eagles - Heracles eindigt in 1-4

Zaterdag 8 april 2017
Heracles heeft zaterdagavond weer een mooie overwinning geboekt. Niet alleen mooi maar ook belangrijk. De uitslag werd 1-4 voor de Almeloers bij Go Ahead Eagles en dat geeft weer meer vat op de negende plaats die weer belangrijk is voor de play-offs.

Heracles was oppermachtig in de eerste helft
Heracles begon goed aan de eerste helft. Toch had Samuel Armenteros een scheidsrechterlijke dwaling nodig toe hij in het eigen strafschopgebied hands maakte en scheidsrechter Van de Graaf daar niet voor floot, daar waar Go Ahead eigenlijk een penalty verdiende. In de 12e minuut een zelfde geval bij een aanval van Heracles toen Manu de bal op de schouder kreeg en die de scheidsrechter wel als overtreding zag. Een penalty en rood voor de Go Ahead-speler. De strafschop werd keurig ingeschoten door Thomas Bruns. Uit een mooie aanval waar bij keeper Zwarthoed in eerste instantie nog redde was het Samuel Armenteros die de 0-2 inschoot. Go Ahead werd wat sterker maar toch kon Kristoffer Peterson in de 21e minuut al voor de 0-3 zorgen. Een minuut later werd Heracles-keeper Bram Castro verrast door een mooi schot van Crowley die de stand voor de Deventerploeg verzachte tot 1-3. In de 43e minuut kreeg Heracles weer een penalty toen Robin Gosens neergelegd werd. Armenteros deed wat hij moest doen en zo kwam de ruststand op 1-4.

De tweede helft was eigenlijk erg saai
Bij Heracles kwam na rust Jaroslav Navratil in de ploeg voor de goed spelende Brandly Kuwas, die een knieblessure had opgelopen en voor de zekerheid maar in de kleedkamer achter bleef.
Heracles deed het de tweede helft kalm aan. Het tempo lag nog lager dan in de eerste helft. Toch waren er bijvoorbeeld nog wel prachtige schoten van middenvelder Reuven Niemeijer. Af en toe nam Go Ahead het initiatief over dan weer Heracles. Zo bleven beide ploeg voort sukkelen en werden er geen doelpunten meer gemaakt.