Afstraffing voor Heracles

Zaterdag 18 maart 2017
Heracles Almelo heeft zaterdagavond in Rotterdam een terechte 3-1 nederlaag geleden tegen Sparta Rotterdam. Op alle fronten kwam Heracles te kort. Sparta Rotterdam ging met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Heracles kreeg in de eerste helft nog wel een strafschop, maar wist deze niet te benutten. Na rust liep Sparta uit naar 3-0. In de slotfase kon Joey Pelupessy nog iets terug doen. Met een fraai afstandsschot schoot hij de 3-1 binnen.

Heracles terecht op achterstand
Heracles speelde een slechte eerste helft in Rotterdam. Het leek erop dat de instelling bij de ploeg van trainer John Stegeman niet goed was. Sparta drong meer aan, en kreeg ook een aantal kansen. Na een klein half uur kwamen de Rotterdammers dan ook terecht op voorsprong via Sanusi. Na 35 minuten werd TIm Breukers onderuit gehaald in het strafschopgebied aan de andere kant. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal op de stip. Samuel Armenteros mocht de strafschop nemen, maar schoot de bal heel slap in. Keeper Kortsmit van Sparta kon de bal makkelijk tegenhouden. Heracles zette nog even aan, maar de ruststand bleef 1-0.

Heracles brengt te weinig
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, Heracles kwam deze wedstrijd te kort om het beeld van de eerste helft te doen kantelen. Kort na Rust leek Sparta nog wel aan een rode kaart voor van Drongelen te ontsnappen, van Drongelen haalde de doorgebroken Armenteros neer. Scheidsrechter Nijhuis besloot niet in te grijpen. Sparta liep uit naar een 3-0 voorsprong door twee doelpunten van Pusic. In de slotfase van de wedstrijd kon Heracles eindelijk iets terugdoen. Joey Pelupessy, maakte de mooiste treffer van de avond, van afstand schoot hij nog de 3-1 binnen.

Statistieken
Scoreverloop: 1-0 Sanusi (29), 2-0 Pusic (53) 3-1 Pusic (73), 3-1 Pelupessy (89)
Bijz: Armenteros mist pen.(36)
Geel: Sanusi, Dijkstra, Gosens, Kuwas, Breukers,