Heracles pakt punt tegen Roda JC

Zaterdag 11 februari 2017
Heracles Almelo heeft aan het thuisduel met Roda JC een punt overgehouden. In een eerste helft waarin er weinig kansen voor beide ploegen, werd het een waar spektakel in de tweede helft.
Na een ruststand van 0-0, was het Roda JC dat in de tweede helft snel op een 0-2 voorsprong kwam door doelpunten van Paulissen en van Hyfte. Heracles gaf niet op, en met twee doelpunten van Samuel Armenteros werd de eindstand op 2-2 bepaald.

Eerste helft goed aan elkaar gewaagd
Twee ploegen in een koud Polmanstadion die de punten hard nodig hebben, Heracles om de sprong naar het linker rijtje te maken, Roda JC om eindelijk de laatste plaats te verlaten. Na een aftastende openingsfase kwamen er bescheiden kansjes voor beiden, de mooiste echter voor Heracles. Bruns schoot hoog over en Peterson ging te wild om me een unieke mogelijkheid maar hij wilde teveel in het drukke strafschopgebied.De ploegen hielden het speelveld klein zodat er ruimte ontstond achter de laatste linies maar aanvankelijk werd hier niet van geprofiteerd. Vlak voor rust de beste kans voor Robin Gosens die door Thomas Bruns een prachtige kans werd geboden maar zijn schot ging naast.

Volop spektakel in de tweede helft
Twee ongewijzigde ploegen begonnen aan de tweede helft hetgeen meteen een droomkans opleverde voor Kristoffer Peterson maar opnieuw werkte de nieuwste aanwinst van Heracles niet goed af. Heracles pakte het initiatief en Roda JC moest terug De ploeg van John Stegeman drong aan maar was beducht op de counters van Roda JC. Daarin had de ploeg in de 65e minuut succes. Een afstandsschot van Mitchel Paulussen schampte het been van Justin Hoogma en maakte Bram Castro kansloos. Drie minuten later was het opnieuw raak toen een afstandsschot van Tom van Hyfte doel trof. John Stegeman bracht Brahim Darri voor verdediger Wout Droste, en Robin Propper voor Peter van Ooyen en dat leverde in de 79e minuut de aansluitingstreffer op door Samuel Armenteros die vrijgespeeld werd door Brandley Kuwas. Acht minuten later was het weer raak, opnieuw Armenteros tekende voor de gelijkmaker. Heracles probeerde nog de drie punten in Almelo te houden, maar de eindstand bleef 2-2.

Statistieken

Score verloop: 0-1 65. Paulissen, 0-2 68. van Hyfte, 1-2 79. Armenteros, 2-2 87. Armenteros

Geel: Pröpper, El Makrini

Heracles: Castro, Droste (69.Pröpper), Te Wierik, Hoogma, Gosens, Bruns, Pelupessy, van Ooijen (79.Darri), Kuwas, Armenteros, Peterson (85.Navratil)

Roda JC: Van Leer, Milec, Werker, van Peppen, van Hyfte, Schahin (78.Papazoglou), Ajagun, van Velzen(72.Gnjatic), Paulissen, Ananou, El Makrini (85.Auassar)

Arbiter: Kuipers