Heracles verliest schlemielig van PSV

Zaterdag 28 januari 2017
Een goed spelend Heracles wist niet te stunten in eigen huis tegen PSV en verloor met 1-2.
PSV wist alleen in het begin van de tweede helft de wedstrijd redelijk te domineren en in die periode scoorde het ook de 0-1. Na een sterkere fase van PSV kwam Heracles in de laatste twintig minuten langszij door een weergaloos doelpunt van Samuel Armenteros. Even leek er een verrassing in te zitten, maar met veel geluk kwam PSV op 1-2 door een afstandsschot dat van richting werd veranderd en Castro de doelman van Heracles kansloos liet.

Eerste helft gelijk op.

De eerste helft begon Heracles sterk waarbij het een paar keer richting het doel van PSV kon komen. Eén van de acties van Armenteros strandde op een verdediger en dat leverde een penalty op. Armenteros nam hem zelf, maar keeper Zoet lag in de goede hoek en hield het doel schoon.
PSV haalde opgelucht adem, maar had veel moeite om door de verdediging van Heracles te breken. Behalve een paar schoten uit de 2e lijn creëerde het nauwelijks kansen.

Heracles drong wel weer meer aan en zag een schot van 20 meter net over gaan. Zo ging het eerste half uur voorbij zonder al te grote kansen voor beide doelen. Een klein plaagstootje van PSV eindigde via de voet van De Jong in het zijnet. Misschien wel de grootste kans in de eerste helft kwam van de voet van Brahim Darri, na matig verdedigend werk van PSV mocht hij uithalen van de rand van het strafschop gebied. De bal ging rakelings naast.

Pas in de 40e minuut kreeg PSV de eerste corner te nemen, zonder daarmee gevaar te scheppen voor het doel van Castro. Pas vlak voor rust leek PSV even aan te zetten en moest Castro twee keer in actie komen voor een kopbal van Schwaab na een corner en een inzet van Pereiro. Maar het bleef 0-0 bij rust.

Tweede helft.

Een slordigheid in de verdediging zorgde in de 49e minuut voor de 0-1 gescoord door Ramselaar. Hij kwam plots vrij te staan en kon uithalen. Castro kreeg zijn hand nog wel tegen de bal, maar niet genoeg om de bal uit het doel te houden. Vijf minuten later scoorde PSV opnieuw, maar stond doelpuntenmaker Pereiro buitenspel en werd de goal terecht afgekeurd. Nog geen drie minuten later werd om diezelfde reden een kopgoal afgekeurd en kropen de Almeloërs door het oog van de naald.
In de 60e minuut mocht Krisofer Peterson voor het eerst zijn opwachting maken, hij kwam in het veld voor Brahim Darri.

De vierde corner van PSV bracht ook gevaar, maar Castro wist de kopbal van De Jong van de lijn te halen. Na de wissel van Vermeij voor Van Ooijen leek Heracles op te leven en dat werd bekroond met een doelpunt. Terwijl Bruns zwaar aangeslagen op het veld bleef liggen speelde Heracles toch door en wist via rechts een aanval op te zetten. Kuwas leverde een sublieme voorzet af die uit de volley keihard in de bovenhoek werd geschoten door Armenteros, 1-1. Oranje-doelman was volkomen kansloos. Even later verliet Bruns geblesseerd het veld, Duarte was zijn vervanger.

Te Wierik zwijnde nog even in de 80e minuut want schoot bijna de bal langs zijn eigen doelman, maar kwam goed weg. Even later was hij toch de grote pechvogel omdat via zijn been een schot uit de tweede van Pröpper van richting werd veranderd waarmee PSV op 1-2 kwam.