17 dec Apeldoorns Vocaal Ensemble in Grote Kerk

Zondag 12 november 2023
De zondagmiddagserie in de Grote Kerk wordt op zondag 17 december voortgezet met een optreden van het Apeldoorns Vocaal Ensemble, in samenwerking met de Koorschool Arnhem.

Volksliederen van de straat
Op het programma staat A Festival of Lessons and Carols. In deze uitvoering worden negen bijbellezingen rond het kerstverhaal afgewisseld met bewerkingen van kerstliederen uit de Engelse koortraditie. Een carol is een volkslied van de straat, dat in de kerk van Engeland inmiddels een grote plaats heeft verworven.

Grote componisten hebben er prachtige bewerkingen bij geschreven. En inmiddels is het Festival of Lessons and Carols vanuit het Kings College uit Cambridge, uitgezonden op Britse TV, niet meer weg te denken. De kinderen van de Koorschool en de volwassenen van het Vocaal Ensemble geven afzonderlijk en gezamenlijk uitvoering aan het programma waarin ook samenzang door aanwezigen is opgenomen.

Dirigent van beide ensembles is Thea Endedijk Griffioen. Lector is Pieter Endedijk. Gijs van Schoonhoven tekent voor de orgelbegeleiding.

Grote Kerk, Kerkplein 15
Zondag 17 december, aanvang 15.30 uur
De toegang is vrij
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2023 Stichting Lokale Omroep Almelo