vanaf 29 apr Expo jaren 70 en 80: feest van herkenning

Dinsdag 18 april 2023
De jaren '70 en '80 herleven vanaf zaterdag 29 april in het Huis van Katoen en Nu. Foto's, beelden en prachtige attributen nemen de bezoekers mee terug in een tijd van ruim veertig jaar geleden. Voor velen een feest van herkenning.

Smac
Weet jij nog dat de sigaretten gewoon op tafel stonden? Dat er foto's werden gemaakt met een camera waar een filmpje in ging? Dat er alleen nog maar een vaste telefoon bestond met een draaischijf? Dat Evert van Benthem twee maal de Elfstedentocht won? At jij ook macaroni met Smac? En kwam je regelmatig bij de Tapperij of in the Saloon?

Nergens anders
'Als dat zo is dan moet je er echt bij zijn op zaterdag 29 april of anders een ander moment in het voorjaar of deze zomer. De organisatie hoopt op de komst van vele Almeloërs en daarnaast is het ook een aanrader voor bezoekers uit andere delen van het land. Het is een expositie met veel herinneringen aan een tijd die nog nergens tot een dergelijke expositie heeft geleid', aldus Erwin Lette. Hij is de kartrekker achter de vele tentoonstellingen in het Huis van Katoen en Nu.

Heel veel voorwerpen in vaak typerende oranje tinten, een oude step, Zündapp brommer of een Puch, of die originele Fiat 500. Het is allemaal te zien in het Huis van Katoen en Nu. Het lijkt voor velen zo kort geleden dat ze dergelijke spullen tegen kwamen, maar er is inmiddels 40 jaar voorbij gegaan. Een aflevering van Swiebertje bijwonen of André van Duin kan ook, evenals het bekijken van het modebeeld uit de jaren '70 en '80.

Opening
De tentoonstelling wordt op zaterdag 29 april geopend om 15.00 uur. De muzikale begeleiding is in handen van een de Almelose dj's André en André. De gastvrouwen van het Huis van Katoen en Nu zijn er klaar voor en heten iedereen van harte welkom.

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Op koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2023 Stichting Lokale Omroep Almelo