15 mei tot 19 juni: Almelose kunstenaars exposeren in Hof 88

Vrijdag 29 april 2022
De Almelose kunstenaars Ineke Gast, Ed van Haren, Lute Palsenberg en Elsa Snijder exposeren vanaf zondag 15 mei tot en met zondag 19 juni in Kunsthal Hof 88, Elisabethhof 6. De toegang is gratis.

Voor het eerst sinds lange tijd is de Kunsthal Hof88 open voor publiek zonder de beperkende maatregelen die corona met zich meebracht. Vier Almelose kunstenaars tonen hun werken.

De vier kunstenaars
Ineke Gast als beeldhouwer en schilder, die met haar verstilde beelden de zoektocht laat zien naar schoonheid. De abstracte houten vormen van Ed van Haren zijn geënt op wat in de natuur gebeurt.
Lute Palsenberg schildert al vele jaren. Zijn schilderijen zijn abstract tot meer realistisch. Het is de eerste keer dat hij zijn werk in Almelo tentoonstelt. Het fotografisch werk, veelal bloemen, bomen en tuinen van Elsa Snijder dwingt de bezoeker intensief te kijken om bij elk werk verrast te worden.

Podium
Hanny Niessen: “Wij geven met deze tentoonstelling een podium aan kunstenaars die zichzelf niet zo snel op de voorgrond plaatsen. Almelo heeft veel kunstenaars. Daar mogen we echt trots op zijn. Kunstenaars die het verdienen hun werk te laten zien, zodat iedereen ervan kan genieten. Zeker van deze kunstenaars die inspirerende kunstwerken laten zien”, aldus Hanny Niessen.

De tentoonstelling met Almelose kunstenaars wordt eens in de twee jaar gehouden. De laatste expositie was in 2021 en kon alleen digitaal worden bezocht.

Opening
De interactieve opening is zondag 15 mei om 13.30 uur. Gastconservator Gemma Boon gaat in gesprek met de kunstenaars. De openingstijden zijn elke middag van 13.30 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. De toegang is gratis.

In Kunsthal Hof 88 worden toonaangevende tentoonstellingen gehouden met werk van internationale, landelijke en regionale kunstenaars. Er is een intensieve samenwerking met Museum De Fundatie. Een keer per jaar toont Kunsthal Hof 88 prominent werk uit dit museum. Stichting Indigo bestaat voor 100% uit vrijwilligers en is afhankelijk van donaties. Belangrijkste drijfveer voor de organisatie is dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Kunsthal Hof 88, Elisabethhof 6
Van zondag 15 mei tot en met zondag 19 juni
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2022 Stichting Lokale Omroep Almelo