Maker Festival Twente 2022

Dinsdag 26 april 2022
Het Maker Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt neer in Theater Hof 88 en in Bibliotheek Almelo. Tijdens de Maakdag Festivals kun je elke dag in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken.

Het Maker Festival Twente gaat zijn 9de editie in. Het belooft dit jaar weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden. Met een Maakdag Festival in elke Twentse gemeente kan elke inwoner van Twente dichtbij huis of juist in een nieuwe omgeving experimenteren met de nieuwste digitale en creatieve maaktechnologieën.

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab.

Op zaterdag 21 mei is Waag technology & society uit Amsterdam te gast in het KennisLab bij Bibliotheek Almelo en zondag 22 mei in Theater Hof 88. Daar gaan ze samen met jou op verkenning in de Expeditie van de toekomst. Van welke planeet B droom jij, stel dat je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen? Ontdek het tijdens twee uitdagende activiteiten.

Data:
1 en 22 mei in theater Hof 88
21 en 28 mei in bibliotheek Almelo

Bekijk alle data en locaties in Almelo én het complete festivalprogramma van het Maker Festival Twente in Enschede ook op www.makerfestivaltwente.nl.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2022 Stichting Lokale Omroep Almelo