20 en 25 nov: Hors Normes in het Filmhuis Hof 88

In het Filmhuis Hof 88 wordt op vrijdag 20 november en woensdag 25 november de film 'Hors Normes' getoond.

Het is een ontroerende en humoristische film van regisseursduo Olivier Nakache & Éric Toledano (Intouchables, Samba, C'est la vie) over twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij.

Ontwapenend
'Hors normes' (The Specials) is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties elkaar af en ontstaan bijzondere vriendschappen.

Opvang
Bruno vangt in zijn centrum al 20 jaar zwaar autistische mensen op. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis waarbij hij noodgedwongen de regels ruim interpreteert. Zijn goede vriend Malek leidt in zijn groepshuis moeilijke jongeren op tot begeleiders van deze kinderen. Een bezoek van de sociale inspectie dreigt de succesvolle aanpak op losse schroeven te zetten.

Persoonlijk
Hors Normes (The Specials), is de meest persoonlijke film tot nu toe van regisseurs Toledano en Nakache. Vier jaar geleden maakten zij een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou.

Info
Voor kaarten: www.hof88.nl, tel: (0546) 850264 of mail naar: info@hof88.nl.

Filmhuis Hof 88
Vrijdag 20 en woensdag 25 november, aanvang 14.00 (vr) en 20.15 uur
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo