14 aug: Indiëherdenking op AAvisie en AAfm

De Indiëherdenking gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door, maar wordt op vrijdag 14 augustus uitgezonden op AAvisie en AAfm. Er is een beperkte kranslegging en vlagceremonie in het Hagenpark. Deze ceremonie vindt plaats zonder publiek. Daartoe heeft de commissie Indië Monument Almelo besloten.

De beperkte ceremonie wordt opgenomen en samen met nieuw en eerder opgenomen materiaal verwerkt tot een digitale herdenking. Op vrijdag 14 augustus, om 20.00 uur, wordt deze dan uitgezonden op AAVisie en AAFM. Ook verschijnt de gehele montage op YouTube en op de website (www.indiemonumentalmelo.nl).

Gepast
In verband met de maatregelen vanwege het coronavirus vindt er dus geen gebruikelijke herdenking plaats. Door het risico op besmetting onder de bezoekers, veelal behorende tot de risico-groepen, heeft de commissie besloten op (aan)gepaste wijze aandacht te geven aan de herdenking van de gesneuvelde Almelose militairen.

Kransen
Door een gedeputeerde van de Provincie Overijssel en een afgevaardigde van de gemeente Almelo wordt een krans gelegd. De Commissie Indië Monument Almelo legt ook namens de inwoners van Almelo een krans. Er worden geen toespraken ter plekke gehouden. Er vinden ook geen andere uitingen van herdenking plaats.

Mocht u op vrijdag 14 augustus zelf bloemen willen leggen, dan is dit natuurlijk gewoon mogelijk, omdat de opnames eerder plaatsvinden. Het verzoek aan u is om dan wel de corona richtlijnen in acht te nemen. De commissie hoopt op uw begrip en hoopt iedereen in 2021 weer in grote getale en in goede gezondheid te ontmoeten in het Hagenpark.

Voor frequenties Aavisie: hier

Voor frequenties AAfm: hier

AAvisie en AAfm
Vrijdag 14 augustus, aanvang 20.00 uur
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo