12 aug: Menzis Zorgkantoor start pilot Koortsdetectie

Inloop aan de Aa, het dagactiviteiteninitiatief van zorgorganisatie Thuisteam Twente, is door Menzis Zorgkantoor en FEVR Detection Nederland uit Enschede uitgekozen voor de pilot koortsdetectie. De officiële installatie en ingebruikneming vinden plaats op woensdag 12 augustus bij Inloop aan de Aa in de Schuttenstraat.

Thermisch
FEVR Detection Nederland heeft een complete thermische camera oplossing ontwikkeld die ingezet kan worden om te voorkomen dat een persoon met een verhoogde lichaamstemperatuur een gebouw binnengaat. De meting is snel, contactloos en houdt rekening met AVG (beelden worden niet opgeslagen).

Menzis Zorgkantoor en Thuisteam Twente geloven dat dit initiatief nu en in de toekomst een bijdrage kan leveren aan het verkleinen van het risico op Covid-19 besmetting binnen zorgorganisaties.

Partners
In het gebouw van Inloop aan de Aa en Thuisteam Twente in de Schuttenstraat zijn ook sociale partners zoals de Speelgoedbank, de Kleedhoek van de Eethoek en SchuldHulpMaatje gevestigd. De organisaties staan bekend om hun creativiteit en hebben, weliswaar in aangepaste vorm, de dienstverlening ook in de afgelopen maanden kunnen voortzetten.

De dagactiviteiten voor mensen met een zorgindicatie hebben slechts een week stilgelegen. Eind maart is Inloop aan de Aa gestart met alternatieve dagactiviteiten in de volkstuintjes bij de Sluiskade Zuidzijde. Een project waar de deelnemers nog steeds veel plezier aan beleven; inmiddels hebben ze de eerste zelf gezaaide groente geoogst. Ook bieden de deelnemers ondersteuning aan anderen die een volkstuintje hebben, maar het op eigen kracht niet helemaal redden. Deze mooie samenwerking wordt daarom uitgebouwd en ook na de corona-tijd voortgezet.

Ook de activiteiten binnen Inloop aan de Aa zijn weer gewoon toegankelijk. Daarbij wordt wel rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. “Het meedoen aan de pilot koortsdetectie past bij onze innovatieve manier van werken en denken”, aldus Gert Mensink (bestuurder bij Thuisteam Twente). “Met elkaar moeten we zoeken naar verantwoorde mogelijkheden om mensen elkaar te laten ontmoeten en aan activiteiten mee te laten doen. Dat is belangrijk, want in de afgelopen maanden hebben we ook gezien wat eenzaamheid met mensen doet”, aldus Gert Mensink.

Inloop aan de AA, Schuttenstraat 7
Woensdag 12 augustus, aanvang 11.00 uur
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo