16 jul: nieuwe High Tech workshop in zomervakantie

Tetem heeft, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen, de nieuwe workshop ‘Lasercut je eigen lamp’ ontwikkeld. Op donderdag 16 juli zijn er twee gratis workshops bij Bibliotheek Almelo. De eerste workshop is van 11.00 tot 12.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en de tweede workshop is van 14.00 tot 15.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Lasercutten
Tijdens de High Tech workshop kunnen groepjes van maximaal 8 kinderen kennismaken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar. Een en ander werkt op led-licht dat je via een usb-kabel op stroom of je pc kan aansluiten.

Kinderen worden uitgedaagd in hun technische vaardigheden, creëren iets met hun handen en leren door te doen. Vol trots gaan ze met hun zelfgemaakte lamp naar huis. Superleuk om de tuin, het balkon of je tentje mee te verlichten.

Aanbod
'Lasercut je eigen lamp' wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus. De workshop wordt gratis aangeboden voor de leeftijdsgroep van 6 tot 9 en van 9 tot 12 jaar. Beide ontwerpen en maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen. Meer informatie over de zomerworkshop bij Bibliotheek Almelo op donderdag 16 juli vind je op: https://tetem.nl/maakplaatsen/bibliotheek-almelo/. In verband met het beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht.

Naast deze workshops vanuit het hightech programma zijn er bij verschillende maakplaatsen ook andere workshops tijdens de vakantie. Alle workshops per maakplaats zijn te vinden op de website: https://tetem.nl/maakplaatsen/.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

De volgende Twentse gemeenten doen mee:
Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede (onder voorbehoud), Wierden, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen en Twenterand.

Coronamaatregelen
De workshops zijn normaal geschikt voor 12 kinderen, maar het aantal kinderen is in verband met coronamaatregelen teruggebracht naar maximaal 8. Dan is er voldoende afstand tussen de kinderen onderling en de techniek begeleider.

Bibliotheek Almelo, Het Baken 3
Donderdag 16 juli, de eerste workshop is van 11.00 tot 12.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar. De tweede workshop is van 14.00 tot 15.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo