tot 30 april: Expositie in Titus Brandsmahof

Marie- Anne Nijkamp exposeert met haar schilderijen in de Titus Brandsmahof. Er hangen kleurrijke werken met een diversiteit aan afbeeldingen. Tot en met april is haar werk te bewonderen in het verzorgingstehuis

‘Ik ben een echte emotieschilder, als iemand of iets mij raakt dan wil ik dat heel graag weergeven op het doek’, geeft Marie Anne aan. ‘Als dat dan lukt geeft me dat veel voldoening’. Elk schilderij heeft een eigen verhaal en Marie weet goed naar boven te halen wat haar haar drijfveer en gevoel was op het moment dat ze het maakte. Ze heeft veel lessen genoten bij Ineke Pezie, waar ze een goede basis leerde. Ze wil graag nog meer vanuit haar hoofd schilderen en maakt daarin steeds meer stappen.

In de Titus Brandsmahof bij het van Goghplein hangen onder andere een motor, waarop ze samen met haar man vele reizen maakte. Een mooie sportwagen, die haar aan haar zoon doen denken en D afbeelding van Malala, de sterke jonge vrouw, waarvoor Marie-Anne enorme bewondering heeft. Ze is momenteel bezig met het restaureren van icoon voor een kerk. Ze wil zelf ook nog meer iconen gaan schilderen.

Marie Anne geeft dagdelen les aan kleine groepen van ongeveer zes personen. Hier beleeft ze veel plezier aan. Sommige cursisten zitten al vele jaren bij haar op les. Ze wil het lesgeven in de toekomst wat minder gaan doen, om nog meer tijd te hebben voor het maken van eigen werk en om samen met haar man van zijn pensioen te kunnen genieten.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo