28 sep: Open AZC dag op Nationale Burendag

Op zaterdag 28 september houdt het AZC Almelo een Open Dag. De Open AZC dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie & Veiligheid en Vluchtelingenwerk Nederland. Als bezoeker krijgt men op die dag een indruk van het dagelijks leven op een azc.

Dagelijkse leven in een AZC
Veel asielzoekerscentra openen hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. De Open AZC dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie & Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland.

De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en er nemen in totaal veertig locaties deel. Vorig jaar trok het AZC in Almelo, ondanks het mindere weer, 400 bezoekers.

Elkaar ontmoeten
Met het openstellen van de deuren van AZC’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan.

Nationale Burendag
Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie & Veiligheid en Vluchtelingenwerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Deelnemende locaties in Overijssel
Er nemen veertig locaties deel aan de Open AZC dag. In de provincie Overijssel openen de AZC’s in Hardenberg en Almelo hun deuren. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of bij terugkeer naar het land van herkomst.

Op de www.openazc.nl staat een overzicht van alle activiteiten die op de azc’s georganiseerd worden.

AZC Almelo, Vriezenveenseweg 170a
Zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo