26 jul: Insectenhotel maken tijdens OVA-morgen

Op vrijdag 26 juli gaan ouderen in het Huis van Katoen & Nu een insectenhotel maken. Dit gebeurt tijdens de OVA-morgen.

Van bouwpakket tot insectenhotel
Omdat het vakantie is mogen ook kinderen en kleinkinderen mee komen. Onder begeleiding wordt er van een bouwpakket een insectenhotel gemaakt. De deelnemers mogen het insectenhotel mee naar huis nemen voor in de tuin of op het balkon. In overleg kunnen ze het ook ergens anders een plekje geven.

Een insectenhotel
Een insectenhotel is een constructie die onderdak biedt aan insecten. Het is een met natuurlijke materialen vormgegeven overlevingsplaats. In de zomer biedt het nuttige insecten een nest- en rustplaats. 's Winters dient het als een geschikt winterkwartier. Insecten zijn door mensen meestal niet zo geliefd. Ze zoemen, prikken. Toch zijn deze beestjes onmisbaar in de natuur: insecten maken een belangrijk onderdeel uit van de ecologische kringloop. Denk aan de bestuiving van diverse planten en ze dienen ook als voedsel voor vogels. De laatste jaren hebben insecten het moeilijk gekregen. En dat komt niet alleen door landbouwgif, planten en ziektes. Ook in tuinen hebben insecten minder nestel- en overwinterplekken beschikbaar. Gelukkig kunnen mensen de insecten een handje helpen met een insectenhotel. Een insectenhotel is namelijk een prachtige schuilplaats.

Info
Leden van de ouderenbonden betalen 4 euro, niet-leden 6 euro pp incl. limonade, koffie of thee. Kleinkinderen mogen gratis meekomen. Graag aanmelden bij Hilly van Stuivenberg. Stuur een mailtje naar hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl of bel naar: 06-47132442. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie.

Huis van Katoen & Nu, Marktstraat 35
Vrijdag 26 juli, van 10.00 tot 12.00 uur
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo