Almelose Ruiterdagen: paarden, pony's en randprogramma

Vanaf vrijdag 15 juni wordt Almelo weer overspoeld met een kleine 800 pony’s, waarna er vanaf maandag 18 juni meer dan 1000 paarden richting Almelo komen voor de 52e editie van de Almelose Ruiterdagen.

De Almelose Ruiterdagen is meer dan alleen tien dagen paardensport. Naast springen en dressuur kunt u op de Almelose Ruiterdagen genieten van een zeer gevarieerd randprogramma.

De vele honderden deelnemers, die uit alle twaalf provincies van Nederland komen, zijn natuurlijk naar Almelo gekomen voor de paardensport in de breedste zin van het woord maar komen ook voor een stuk gezelligheid en ontspanning.

En dit biedt de Almelose Ruiterdagen in al haar facetten. Het begint natuurlijk al bij het opbouwen van de caravan en de tent op de camping. De gezelligheid die daar wordt beleefd, is eigenlijk uniek voor de paardensport in Nederland. Allemaal ruiters en amazones bij elkaar, die in de ring elkaars concurrenten zijn, maar daar buiten een van de mooiste weken van het jaar hebben.

En dan natuurlijk de gezelligheid in het Ferz Café of in het Kylix Paviljoen. Want ook daar is het jaarlijks weer een gezellig weerzien van bekenden, want daar staan de Almelose Ruiterdagen ook garant voor. Het onderling treffen van deelnemers die je eigenlijk alleen maar op de Almelose Ruiterdagen treft. Dit alles natuurlijk onder het genot van een drankje.

Elke morgen weer tref je (en ruik je) vanaf 07.00 uur de heerlijke verse broodjes van Delifrance in de tent, maar ook ’s avonds is er veel te doen. Zo is er de eerste avond van het ponyweekend al weer een spelavond voor de jeugd en op zaterdag de inmiddels befaamde playbackshow met een 'mystery guest'. Een geweldige avond voor de jeugd, maar de ervaring heeft geleerd dat papa en mama ook met volle teugen genieten en dat de inwoners van Almelo daar ook massaal van de partij zijn.

Houd je van de natuur en wil je dit combineren met de paardensport dan is de zondag (Vaderdag) zeker een aanrader. Vanaf 10.30 uur starten een tiental authentieke en recreatieve koetsen voor een prachtige rit, deels door Almelo, maar ook door het mooie buitengebied van de stad. Voor diegenen die Almelo niet in kunnen: het Defilé zal zo rond 15.15 uur op het hoofdterrein zijn.

En voor diegenen die niet zo van muziek houden: in ons Ferz Café is het ook super gezellig. Of je nu van springen houdt of van dressuur, je hoeft slecht je hoofd te draaien, want je zit er middenin. En wil je iets lekkers bij de borrel, dan zijn er dit jaar ook heerlijke tapasspecials en snaaiplankjes.

Maandag is de grote wisseldag op de Almelose Ruiterdagen. De ponyruiters verlaten voldaan het terrein en kijken al weer uit naar de volgende editie, terwijl de paarden en hun ruiters de stallen weer in bezit nemen. Die zelfde dag begint de dressuur al vanaf het middaguur en de springers komen vanaf dinsdag op stoom. De eerste avonden is het nog een beetje rustig en krijgt iedereen de gelegenheid om elkaar weer op te zoeken. Vanaf woensdag komt er meer leven in de brouwerij. Woensdagavond kunnen ook de volwassenen laten zien dat ze kunnen playbacken tijdens een spetterende playbackshow, met daarbij ook een optreden van de befaamde dansgroep La SteSa. (opgeven via activiteitencommissie@looleeruiters.nl)

De donderdag is een paardensportdag pur sang. Overdag springen en dressuur en ’s avonds vanaf 21.00 uur het ringsteken voor zowel prominenten als verenigingen op het hoofdterrein, en dat alles onder het toeziend oog van de “Vrienden van de Almelose Ruiterdagen”, een businessclub die haar domicilie heeft op het Twents Hippisch Centrum.

Op vrijdag wordt er ’s avonds een beroep gedaan op de waaghalzen. Die mogen de rodeostier bestijgen terwijl een ruiter net zo lang zijn of haar ronde mag springen, totdat de kersverse cowboy door de stier wordt geveld. Direct in aansluiting hierop gaat het dak er af met DJ Ivar en in de pauze zal zanger Edwin Bos een spetterend optreden verzorgen, kortom een fenomenaal ruiterbal.

Het laatste weekend staat in het teken van de wedstrijden. Op zaterdag en op zondag worden diverse finales verreden met als een van de hoogtepunten de Kür op muziek bij kunstlicht. Deze wordt direct verreden na de Grote Prijs van Almelo springen Z & ZZ die op het springterrein wordt gehouden. De kür op muziek wordt verreden op het dressuurterrein en is een prachtig schouwspel door de 8 finalisten in de categorie Z2 & ZZ-Licht.  

De zondag start met een eeuwenoude traditie: ‘de Ruiterdienst’. Vanaf 10.00 uur is er een kerkdienst in het Kylixpaviljoen terwijl de wedstrijden al ‘gewoon’ hun aanvang nemen. De Ruiterdagen worden traditiegetrouw afgesloten met de Bolk Trail Jumping Almelo. Een parcours over 22 natuur hindernissen. Een ware lust voor het oog, maar een grote uitdaging voor menig ruiter.

Zoals gezegd, een zeer gevarieerd programma waarbij u altijd van harte welkom bent om een kijkje te komen nemen. De toegang is gratis. Voor meer details kijk op onze website: www.almelose-ruiterdagen.nl

Almelose Ruiterdagen
Vrijdag 15 juni t/m zondag 24 juni

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

Met kleine elektrische apparaten naar het afvalbrengpunt

De gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal doen mee...

100 jaar couture van Twentse vrouwen met geld en goede smaak

Vanaf 4 mei is er in het Stadsmuseum een tentoonstelling te ...

Atletiek proberen bij AAV Sisu

Door atletiekvereniging Sisu worden er op 4 zaterdagen proef...

Almelose Ruiterdagen: paarden, pony's en randprogramma

Vanaf vrijdag 15 juni wordt Almelo weer overspoeld met een k...

Lezing IVN over leven zonder afval

Zet jij ook elke maand de afvalcontainer aan de weg? Wellich...

Maandelijks OV inloopspreekuur voor senioren

Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreis...

Zomeravondwandeling met het IVN

Op woensdag 20 juni organiseert het IVN- Almelo een zomeravo...

Veteranendag met voertuigen, film en varia

Op donderdag 21 juni houdt de gemeente Almelo voor de 8e kee...

Spookschip legt aan in Almelo

Auteur Frank van Pamelen vertelt op donderdag 21 juni over z...

1e LUST Food Truck Festival in Schelfhorstpark

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni vindt het 1e LUST F...

Zomerconcert door volwassenen van Kaliber Kunstenschool

Veel mensen denken bij Kaliber Kunstenschool nog steeds aan ...

Verrückte dans-workout met Guilty pleasures

Doe mee met een Verrückte dans-workout vol met cheesy, knal...

Passie en plezier tijdens Open Tuinenweekend

Tijdens het Open Tuinenweekend op 23 en 24 juni van Groei & ...

Open dag en Garage Sale bij atelier de Boomshoek

[i]Kijk & Doe[/i] en [i]Hart van Hout[/i] zijn vorig jaar de...

10e editie All Mellow Straatmuziekfestival

Op zaterdag 23 juni vindt in het centrum van de stad het gro...

All-time Dansavond met DJ Miss More

DJ Miss More is in 2011 begonnen met DJ optredens, na haar t...

Open ateliers kunstenaars Herengracht

Heb je je altijd al willen laten inspireren of wil jij zelf...

Greyhound speelt the Blues in Cotton Club

Op zondag 24 juni treedt de blues formatie Greyhound op in t...

Ierse Folkband Celtic Mist in Beeklustpark

Op zondag 24 juni treedt de Ierse Folkband Celtic Mist uit H...

Vocal group Update bij NielZ

Op zondag 24 juni treedt De Vocal group Update bij café Nie...
© 1986 - 2018 Stichting Lokale Omroep Almelo