Expositie '500 jaar gevangenis in Nederland en Almelo'

Het Huis van Katoen en Nu heeft een nieuwe tentoonstelling: '500 jaar gevangenis(straf) in Nederland en Almelo'. Deze is tot stand gekomen samen met oud-medewerkers van de Penitentiaire Inrichting Almelo, oftewel Karelskamp.

De expositie laat de verschillende manieren zien waarop we in Nederland in de afgelopen 500 jaar naar misdadigers en straf hebben gekeken en kijken. Ook is er aandacht voor de bijzondere geschiedenis van het oude Huis van Bewaring aan de Marktstraat in Almelo. Ook wordt het huidige gevangeniswezen van De Karelskamp behandeld.

Tekst gaat verder onder de videoDe gevangenis is bij hoge uitzondering bereid om mee te werken en heeft zelfs besloten heeft de deuren in het najaar een aantal keren open te zetten. Er werden volop spullen verzameld door hoofd beveiliging Bart Kuipers. Daarnaast worden ook een aantal bijzondere objecten getoond, zoals werkkleding van een gedetineerde uit de jaren dertig en een oude celdeur uit dezelfde periode.

Speciaal voor de bezoekers van de expositie zullen er op een drietal zaterdagen in het najaar Open dagen georganiseerd worden. Dit initiatief is genomen door de directie van Karelskamp om bezoekers te laten kennismaken met de gevangenis: zodat men zich een beeld kan vormen bij de verhalen die men vaak hoort.

De tentoonstelling is tot en met 30 december gratis te bezoeken in het Huis van Katoen en Nu, dat van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur open is.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2017 Stichting Lokale Omroep Almelo