25 aug - 35e Profronde Almelo gaat muzikaal 'back in time'

De 35e editie van de Profronde Almelo op vrijdag 25 augustus wordt een ‘retro-versie’. Dat betekent terugkeer van de ouderwetse ronde-gezelligheid met dweilorkestjes, kraampjes en kindervertier.

Het bestuur contracteert daarom dit jaar zeker vier dweilorkesten. Zij starten allemaal op een eigen ‘vaste’ plek bij tappunten, maar schuimen daarna het parcours af en wisselen regelmatig van plek.

Muziek na de ronde
Door de medewerking van horecaondernemers Mulder en De Jong hoeft het publiek het na afloop van de Profronde niet te doen zonder (live) muziek. Het Amaliaplein wordt, nadat de renners zijn gefinisht, vermaakt door dj’s.

Maar er is dit jaar ook live muziek na afloop van het criterium. Bij Proeflokaal België maakt de Almelose tweemans formatie Bottleneck rockers haar opwachting. Café Nielz zorgt voor een verrassingsconcert op haar terras.

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 25 augustus. Het programma begint al om 16.30 uur met de Dikke Banden Race, gevolgd door de Reclame karavaan. De jeugdrenners van de Zwaluwen starten voor hun wedstrijd om 18.45 uur. Daarna begint rond de klok van 20.00 uur de Profronde Almelo. Die duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna beginnen de optredens bij Nielz en België.

Oproep:
De Profronde Almelo zoekt nog meer dweilorkesten voor de Profronde dan ze al heeft gecontracteerd. Orkesten kunnen zich melden via de website www.profrondealmelo.nl
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2017 Stichting Lokale Omroep Almelo