tot 31 aug - Stadsmuseum: Expositie 'Het Verzet Kraakt' in Stadsmuseum Almelo

De tentoonstellingsreeks 'Het Verzet Kraakt' is vanaf nu in het Stadsmuseum Almelo te bewonderen. Tot en met augustus kunnen geïnteresseerden bij zes Twentse musea terecht voor de verhalen achter de grootste bankroof aller tijden.

Het gaat om het Stadsmuseum Almelo, Frielinkpark Harbrinkhoek, Memorymuseum Nijverdal, Historische museum Vriezenveen, Van Buurenstee Wierden en het Rijssens Museum. Bij de musea staan mensen uit de eigen plaats of gemeente centraal die een bijdrage hebben gepleegd aan de bankoverval op de Nederlandsche Bank in Almelo in november 1944.

Toeristen en recreanten kunnen ook een boekje krijgen met een fietstocht langs de verschillende historische plekken en tentoonstellingen rondom de grootste bankroof.

Het Stadsmuseum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en van 1 juni tot en met 27 augustus 2017 ook op de zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.



Het Verzet Kraakt

'Het Verzet Kraakt' is een Twentse communityproject rondom de grootste bankroof aller tijden die het verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Het project bestaat uit drie onderdelen: de tentoonstellingen in mei – juli 2017, een locatie-theaterproductie in augustus/september 2017 en een speelfilm in 2019.

Het theaterspektakel wordt 20 tot 25 keer opgevoerd voor een publiek van ongeveer 1.250 bezoekers per keer. Bezoekers krijgen een avondvullend programma voorgeschoteld met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel wordt opgevoerd op een oud industrieterrein (Indiëterrein) en een rangeerterrein bij het station in Almelo. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op www.hetverzetkraakt.nl.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Agenda

© 1986 - 2017 Stichting Lokale Omroep Almelo